„Талантино“ – Бургас с две престижни награди от Театралния фестивал в Тополовград

С две престижни награди и три номинации се завърна театрална школа „Талантино“ от 26-тото издание на Международния театрален фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ – Тополовград. Бургаските актьори представиха спектакъла „Женско царство“ от Ст.Л.Костов с режисьор Станимир Карагьозов и хореограф Златина Амелева.

Представлението бе отличено с Първа награда за спектакъл, а актьора Стефан Маринов получи приз за най-добра поддържаща мъжка роля за образа на Божил. Освен двете големи отличия спектакъла бе номиниран в още три категории – за главна женска роля на Боряна Стамболиева за ролята на Кметицата и за дебют на Надежда Стаматова и Тодор Василев за ролите на Райна и Стоян.

Престижният фестивал се проведе от 18 до 24 септември и в него взеха участие 19 театрални състава от шест държави. Форума е под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Спектаклите бяха оценявани от професионално жури в състав: Калин Сърменов – директор на Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Богдана Костуркова – драматург и театровед, Александра Сърчаджиева – актриса и актьорът и режисьор Вълчо Янев.

Още тази седмица трупата на „Талантино“ ще се представи на още един голям театрален фестивал – този път в Лом. Те са включени във фестивалната програма в събота, 30 септември, от 19ч. Участието им там се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас.