Пилотът на „България Еър“ капитан Бойко Ичев с интервю за пилотската професия

Капитан Бойко Ичев взе участие в предаването „България сутрин“ на телевизия Bulgaria ON AIR на 11 януари 2024 г. В своето интервю капитан Ичев разказа подробно пред водещите в студиото и зрителите пред малкия екран за трудностите и призванието на пилотската професия. В момента се търсят нови пилоти в сектора, работата като пилот е една от най-желаните сред младите хора, а гражданската авиация е във възход.

„Изисква се желание. Професията трябва да бъде в теб. Трябва силна мотивация и много силна воля“, посочи кап. Бойко Ичев в ефира на Bulgaria ON AIR. В разговора той изтъкна какво е да бъдеш самолетен пилот, какви качества се изискват да станеш командир на полет и как се справят жените в престижната професия. Според опитният пилот разделението между жени и мъже в управлението на самолети вече не съществува.

„Дамите разкошно се справят. Имаме страхотни пилоти жени. Спокойно бих се качил на самолет с чисто женски екипаж. Това дали си мъж или жена в това да взимаш решения, да приоритизираш задачите – няма значение. Както има дами, които отлично карат автомобили, така и в нашата професия се справят“, категоричен е пилотът.

С авиотехническия напредък и развиващия се свят виждаме все по-нови и нови технологии при самолетите, а ако Вашите мечти стигат до небето и искате да имате офис на 10 000 метра височина, може да се присъедините като пилот в екипа на националния превозвач.

През 2024 година „България Еър“ обяви свободни позиции за пилоти с опит и нови попълнения за кабинния състав от стюарди и стюардеси, а желаещите могат да се запознаят с изискванията и характеристиките на свободните работни места в раздел „Кариери“: https://www.air.bg/bg/za-bylgarija-er/karieri.

Цялото интервю с капитан Бойко Ичев, пилот с дългогодишен опит от екипа на авиокомпанията, може да видите ТУК.